Teremhet-e a szőlő fügét?

 

Komplex társasjáték 9 éves kortól

A fenti kérdésre egyszerű a válasz, no de ki tudja, melyik növény nyerte az egyik bibliai tanítómesében a királyválasztást, amit a fák rendeztek? Segítek: a megfejtés a Bír 9,14-ben található.

Ilyen és hasonló fejtörőket tartalmaz a Parakletos Könyvesház új kiadványa, egy igényes kivitelezésű, többfunkciós társasjáték, mely sétára invitál bennünket egy bibliai növénykertbe. Miklya Zsolt és Votin Dóra játékának célja, hogy megismertesse a játékosokat a Szentírás gazdag növényvilágával, és élményt adó formában, a számonkérés igénye nélkül hívja föl a figyelmet ezeknek a növényeknek a szimbolikus és hétköznapi jelentőségére. A feleletválasztós kérdések fejlesztik a logikát, de a jó játékhoz elengedhetetlen a résztvevők rugalmas gondolkodása, információéhsége és humorérzéke is.

Az egyes kártyatípusokkal külön-külön és együtt is többféle szabály szerint játszhatunk. A csomagban található növényteszt, társasjáték, karakterjáték pantomimmel, drámával, meséléssel. A szabályfüzetben megtaláljuk a növények latin neveit és a vonatkozó igehelyeket is, így akár elindulhatunk egy-egy növény vagy bibliai személy, illetve foglalkozás nyomában.

A játék izgalmas és tanulságos kikapcsolódást nyújthat hittanórák, táborok, gyermekfoglalkozások, játékklubok résztvevőinek, mint ahogy a nagyobbaknak is, vidám perceket szerezve az egész családnak.

Jakus Á.
(Reformátusok Lapja 2008. július 20.)