Én így használom a 365 bibliai történetet

 

„Én így használom a 365 bibliai történetet” címmel írtunk ki pályázatot „Több szem többet lát” című hitoktatói konferenciánk előkészítésére azzal a céllal, hogy egy kicsit belelássunk egymás gyakorlatába, műhelytitkaiba. Nem szántuk ezt valamiféle pedagógusversenynek, vagy minősítő alkalomnak, inkább már előre aktivizálni szerettük volna azokat, akik veszik a lapot, és időt is tudnak szánni tapasztalataik lejegyzésére.

Nos, ha nem is volt dömping a pályázaton, mégis sikeresnek tartjuk, és örömmel tölt el minket, hogy egy egész óvodai műhely bekapcsolódott a munkába. A hajdúböszörményi Jó Pásztor Református Óvoda (4220 Hajdúböszörmény Kálvin tér 18.) nyolc óvodapedagógusa készítette el egy-egy hitéleti foglalkozásnak, illetve gyermek-istentiszteleti alkalomnak, áhítatnak a bő vázlatát, mintegy műhelyablakot nyitva az ovis hittanra. Változatos, bibliahű történetmondás, gyermekszeretet és játéköröm jellemzi ezt a műhelyt, méltó módon a nevükhöz. Ezért is döntöttünk úgy, hogy nem teszünk különbséget pályázóik művei között, hanem rangsor nélkül közzé tesszük, s egyéni jutalom helyett magát a műhelyt, óvodai munkacsoportot jutalmazzuk.

A másik szem, aki máshogyan lát, egy baptista gyermekmunkás. Istentisztelettel párhuzamos gyermekfoglalkozása bár lehet, hogy más szemléletet tükröz, mégis hasonló értékek tükröződnek bennük. S végigolvasva a foglalkozást elképzelhetjük, hogy tényleg, de jó lehetett a gyerekeknek. Szívesen ott lettem volna én is.

Jó Pásztor Református Óvoda Munkacsoportja


33. lecke - A pohárnok és a sütőmester