Tanítás, áhítat

SOS: Mentsétek meg lányainkat!

Deborah Meroff

A 21. században élő lányok és nők milliói azt tapasztalják, hogy egyre terjed az erőszak, az emberkereskedelem és a nemi alapon történő hátrányos megkülönböztetés. Ez az egyszerű, ugyanakkor erőteljes kézikönyv a világunk népességének majdnem felét érintő emberi jogi problémákkal foglalkozik.

Kategória: 

Mindennap az Ige fényében

Áhítatok az év minden napjára
Áhítatos könyvünk új, bővített kiadását veheti kezébe az olvasó. A szerző az eredeti szöveget átdolgozta és aktualizálta, valamint minden napra egy útravaló napi gondolattal bővítette. 
Kategória: 

Ruth

RuthAz „Így szól hozzám a Biblia” sorozat ebben a részében Naomi és Ruth történetét olvashatjuk. Hogyan került először Naomi, majd Ruth idegen földre, s mindeközben hogyan tapasztalták meg Isten megtartó kegyelmét.

 

Kategória: 

Kivonulás Egyiptomból

Kivonulás EgyiptombólAz „Így szól hozzám a Biblia” sorozat ebben a részében az Egyiptomból való kivonulás napjának részletes leírását találjuk. Izráel népe csodálatos módon kelt át a Vörös-tengeren, míg az őket üldöző egyiptomiak mid elvesztek.

 

Kategória: 

Jónás

JónásAz „Így szól hozzám a Biblia” sorozat ebben a részében Jónás történetéről olvashatunk: engedetlenségéről és büntetéséről, imádságáról, és arról, hogyan tért meg Ninive népe Jónás prédikálására.

 

Kategória: 

Jákób és Ézsau

Jákob és ÉzsauAz „Így szól hozzám a Biblia” sorozat ebben a részében Jákób és Ézsau történetét olvashatjuk: az elsőszülöttségi áldás körüli bonyodalmakat, Jákób menekülését és álmát.

Kategória: 

Egy férfi messze földről

Egy férfi messze földrőlAz „Így szól hozzám a Biblia” sorozat ebben a részében Fülöp apostol szolgálatáról és az etióp kincstárnok megtéréséről olvashatunk.

Kategória: 

Bibliai kardiológia (Újra kapható)

Dr. Tatai István:

Hét tanítás szívünk titkairól „A Szentírásban a szív kifejezés emberre vonatkozó tartalma sokkal többet jelent egy szervnél vagy érzelmeink lakhelyénél. Valójában egész benső világunkat, igazi önmagunkat, tehát személyiségünk felelős központját mutatja be.

Kategória: 

Mennybemenetel és pünkösd

Mennybemenetel és pünkösdIllusztrálta: Kees de Kort

 

Az „Így szól hozzám a Biblia” sorozat újabb füzetében Jézus mennybemenetelének és a Szentlélek kitöltésének történetei elevenednek meg a színes képeken.

Kategória: 

Oldalak