Parakletos Könyvesház

Gyülekezetünk, a Kiskunfélegyházi Egyesült Protestáns (református és evangélikus) Egyház 1990 óta működteti a PARAKLETOS Könyvkiadó és Könyvterjesztő Szolgálatot. A kezdeményezés a rendszerváltozás utáni években született, abból az igényből, hogy a sokáig elnyomott, elhallgatott keresztyén értékek könyvek és egyéb kiadványok útján is eljussanak az épülni vágyók széles rétegeihez.
Szolgálatunkat 2004-től megújult környezetben, Parakletos Könyvesház néven folytatjuk, 7 állandó munkatárssal.

Kiadás

Évente 10–12 kiadványunk jelenik meg, mely nem tűnik soknak, minőségileg mégis új színt képvisel, s fontos szerepet tölt be a keresztyén gyülekezeti, gyermek és ifjúsági munkában. Hazai szerzők, keresztyén gondolkodók műveire, életművére koncentrálunk elsősorban, de nem zárkózunk el más kultúrákból érkező szerzők gondolatainak a közvetítésétől sem. Kiadásunk legfontosabb területei: gyermek és ifjúsági szépirodalom, hitoktatói anyagok, bibliai társasjátékok.

Hitmélyítő irodalom

Életrajzok, igehirdetés-gyűjtemények, áhítatoskönyvek, pasztorálpszichológiai művek segítenek keresztyén hitünk gyakorlati megélésében. Gyakran a személyes példa, a bizonyságtétel erejével szólnak, szólítanak meg a hittől távolabb álló embereket is.

Felnőtt és ifjúsági szépirodalom

A hit tapasztalatai, kérdései vagy akadályai a szépirodalom nyelvén személyesebben tudnak megszólalni. Az érett olvasó egy-egy novellában, kisregényben vagy versben saját létkérdéseivel találkozhat. A gyerekek számára pedig egy-egy gyerektörténet, mese, kaland- és naplóregény, vers, dal vagy találós kérdés hozza közelebb a Biblia világát, gondolatait.

Gyermekirodalom

Igényes kivitelű gyermekkönyveink nem hagyják figyelmen kívül azt a tényt, hogy a gyermek egész világképére, személyiségére hatnak, nemcsak a tudatára. Igyekszünk hát a szépet az igazzal, az érdekeset az érdemessel összekapcsolni. A mai vagy bibliai történetek mellett helyet kap a mese, a vers, sőt a színező vagy a találós kérdés is.

Hitoktatási segédanyagok

Kiadványainkkal sokrétű gyakorlati segítséget szeretnénk nyújtani az idő- és energiahiányban szenvedő hitoktatóknak. Találnak nálunk bibliai feladattárat, óraterveket, játékgyűjteményeket, munkafüzetet, tábori és egyéb foglalkozásprogramot, kézimunka- és barkácsanyagot, játékokat, maketteket. Csupa olyan tevékenységi lehetőséget, melyek együtt mozgatják meg a gyermek érzelmeit és gondolkodását, képzeletét és kreativitását.

Játékok

A gyermek egyik alaptevékenysége a játék. Akár a hitoktatásban, akár otthon, a családi programok során vidám együttlétet szerezhetnek társasjátékaink, melyek rendszerint több korosztály számára, gazdag variációs lehetőségekkel, esztétikus kivitelben készülnek. Rendszeresen szervezünk társasjátékos alkalmakat, ahol lehetőség van kipróbálni a játékainkat.

Ajándéktárgyak

Igés ajándéktárgyakat, képeslapokat, igés kártyákat és könyvjelzőket, matricákat is találhatnak vásárlóink a kiadványaink között. Hiszen találkozásaink, ünnepeink apró figyelmességekkel is megszentelhetők, amilyen pl. egy-egy kép és áldó ige lehet a maga helyén.

Terjesztés

A könyvkiadói tevékenység mellett egy széles választékú könyvterjesztést is működtetünk, ahol több mint 200 kiadó több mint 3000 kiadványát forgalmazzuk. A kiadók között jelen vannak a legfontosabb protestáns és katolikus kiadók, a világi kiadók közül azok, melyek fontos teológiai műveket adnak ki. De a kisebb kiadók, sőt magánkiadásban megjelent művek is helyet kapnak. Nem tekintjük célunknak, hogy valamely hitvallás, teológia vagy kegyességi forma szerint válogassunk a könyvek között – ezt az olvasóra bízzuk –, azt viszont igen, hogy az igényes bibliai vonatkozású kiadványok széles körben eljuthassanak az érdeklődőkhöz. Terjesztésünk profilja elsősorban mégis protestáns kitekintésű.

Csomagküldés

Terjesztésünk nagyobbrészt raktáráruházi rendszerben bonyolódik. Webboltunkban, e-mailben vagy telefonon lehet megrendelni az általunk forgalmazott kiadványokat, melyeket futárszolgálattal juttatunk el a megrendelőkhöz. Könyvesboltok, gyülekezeti viszonteladók részére kedvezményt biztosítunk.

Webbolt

Internetes áruházunkban saját kiadványaink 20%, más kiadók kiadványai 5-15% kedvezménnyel kaphatók. A webbolt előnyei:

  • gyors és egyszerű keresés cím, szerző, stb. szerint
  • tematikus csoportosítás
  • információ akcióinkról, könyvvásárainkról, újdonságainkról.

www.konyves.hu

Csomagtól – Csomagig Könyvasztal Misszió

A gyülekezeti könyvterjesztés segítésére kialakított bizományos könyvterjesztői rendszerben 70-80 gyülekezet vesz részt. Évente két alkalommal kapnak egy-egy könyvcsomagot, terjesztői kedvezménnyel átadott kiadványokkal. Ezekkel kell 1-2 hónap múltán elszámolniuk (ami nem fogyott el, visszaküldhetik).

Könyvvásárok, rendezvények

Évente több alkalommal rendezünk az ország különböző nagyvárosaiban könyvvásárt, de részt veszünk más kiadók, szervezetek által rendezett könyvvásárokon is, vagy konferenciákon, egyéb rendezvényeken, ahol könyvasztalt állíthatunk.

Könyvesbolt, személyes vásárlás

Raktáráruházunk nyitva áll a helyből vagy a környékről érkező vásárlók előtt is, bár kisvárosi helyzetünknél fogva nem elsősorban erre rendezkedtünk be. Ennek ellenére sokszor még külföldiek is megkeresnek minket, átutazóban Nyugat-Európa és Erdély, Kárpátalja között.

Mozgóbolt

Mozgóboltunkban megvásárolhatók saját és más kiadók legnépszerűbb kiadványai, Bibliák, könyvek, hitoktatói anyagok, keresztyén ajándéktárgyak, társasjátékok. A mozgóbolt az adott útvonalon konkrét megrendeléseket ingyenesen házhoz szállít, de arra is van lehetőség, hogy bárki szétnézzen a boltban, vásárlási kötelezettség nélkül. A mozgóbolt időpontját és útvonalát a naptárunkban tudja nyomon követni.
Amennyiben Ön ezen az útvonalon lakik vagy a közelében, és szeretné, hogy a mozgóbolttal felkeressük, jelezze igényét a sofőrnél: Kiss Károly 30/331-3280 (munkanapokon 8-16 óráig). Kérjük, konkrét megrendelését előre adja le, az autó indulása előtti munkanap délig. Ha a webboltunkban rendel, 15-20% kedvezményt is kaphat.

Gyülekezetek, egyházi iskolák, szervezetek részére

  • Rendezvényeken, konferenciákon könyvárusítás, a rendezvénynek megfelelő tematikával
  • Hitoktatói segédanyagok árusítással egybekötött bemutatása.
  • Ajándékkönyvek konfirmációra, tanévzáróra, versenyekre
  • Vállaljuk ajándékcsomagok összeállítását és csomagolását ünnepekre, eseményekre (karácsony, hittanverseny, tanévzáró) igény szerint megadott pénzkeret és korosztály számára, rövid határidővel iskolák és gyülekezetek részére. A megrendelésen belül kérésre a csomagokat egyesével összeállítjuk.
  • Egyházi iskolák részére évente egyszer iskolatámogató könyvvásár

Katetéka

A Parakletos Könyvesház működteti a KateTéka Hitoktatói TudásTár nevű weblapot, ahol több ezer játék, feladat, óravázlat és program között válogathatsz.
A KateTéka 2010 óta működik, s 2015-től megújult formában és szerkezettel folytatja működését. A weblap gondozását, szerkesztését a Parakletos Könyvesház munkatársai végzik. Olyan pedagógiai segédanyagokat gyűjtünk össze és teszünk közzé a weblapon, amelyek segítséget jelentenek a hitoktatás, hitbeli nevelés mindennapi gyakorlatában bölcsődés-óvodás kortól az ifis oktatásig. Anyagainkat a magyar nyelven szolgáló lelkészek, hitoktatók, sőt a szülők is jól használhatják a hivatalos iskolai oktatástól a gyülekezeti és családi alkalmakig. A weblapon található anyagok egy része ingyenes, más részük előfizetéshez kötött.

• Ökumenikus, felekezetközi szemléletmód
• Vezérfonalát és zsinórmértékét a Biblia adja
• Több ezer játék, feladat, óravázlat, ötlet és program
• Folyamatosan, hetente bővülő ötlet- és tudástár
• Saját anyagok is megoszthatók

www.kateteka.hu