Az apai kapcsolat

Az apai kapcsolat

„Fiatal apaként nagyon meg voltam rémülve. Alkalmatlannak éreztem magam e szerepre, s attól féltem, hogy a világ kultúrája magával ragadja majd a gyermekeimet. Tudtam, hogy semmire sincs garancia, ha róluk van szó, de rájöttem, ha rátalálok az érvényes apaképre, s meg is tudom azt élni, akkor nem is olyan rosszak az esélyeim…”

Josh McDowell azóta négy gyermek édesapjaként mondhatja el, hogy „Apának lenni kiemelten fontos feladat, s nem volt még olyan korszak, amiben fontosabb lett volna, mint ma. Az apával való kapcsolat döntő fontosságú tényező egy fiatal fiú vagy lány egészsége, fejlődése és boldogsága szempontjából.” Mindezt azokkal a mentálhigiénés, viselkedéslélektani és orvosi felmérésekkel, vizsgálódásokkal összhangban állapítja meg, melyek az apahiány súlyos következményeit diagnosztizálják szerte Amerikában. Josh nemcsak a tőle megszokott határozottsággal fejti ki és védelmezi a bibliai családmodell értékeit, hanem tapasztalataiból gazdagon merítve ad szempontokat, bátorítást, mintát a meggyengült láncszemnek, az apának.

A méltán népszerű könyv 2013-ban megjelenő második kiadása a szerző időközben felnőtt gyermekeinek leveleivel bővült.

Az amerikai szerző nemzetközileg ismert előadó, író és a Campus Crusade for Christ (hazánkban: Timóteus Társaság) utazó nagykövete. Több mint száz könyv szerzője vagy társszerzője. Többek között magyarul is megjelent a Több, mint ács; Miért várj?; Az vagyok, aminek mások mondanak?; Ne dobd el a zagyad; Kérdezz bátran! című műve. Töretlenül című könyvéből megtudjuk, hogy gyermekkora Josh életének legnehezebb időszaka volt, s hogy ifjúkorában milyen küzdelmes harcokon keresztül jutott el az élő hitig.

ISBN: 978 615 5141 44 7
Kiadás éve: 2013
Kiadó: Parakletos Könyvesház
Kötés típusa: kartonált puhatáblás
Méret: 14×20 cm
Terjedelem: 176 oldal
Szerző: Josh McDowell
Fordító: Cs. Szabó Sándor
Azonosító: A-031354