Ölelésben

ölelésben
Igehirdetések a szexualitásról

Ma mindenki a szexről beszél. Ezzel van tele a tv, a sajtó, az emberek feje. Mit lehet még róla mondani? S kell-e egyáltalán?
Éppen azért kell, válaszol Lovas András, hogy az emberek tájékozódni tudjanak egy olyan területen, amit inkább elhallgatás jellemez az egyházban, mintsem őszinte problémafeltárás, s nem utolsósorban azért, mert Istennek is van a témáról véleménye. „Kell egy hely, ahol a szexualitásról a sok téves és mocskos beszéd mellett tiszta és szent módon esik szó: ez pedig a keresztyén gyülekezet kell hogy legyen.”
Egy igehirdetés-sorozatot vehet kezébe az olvasó, mely a gazdagréti református gyülekezetben hangzott el 2001-ben, s melynek helyi visszhangja is igazolja a téma aktualitását és szükségességét. A szexualitás bibliai alapvetése után szó esik a test méltóságáról, majd megtudhatjuk, miért és hogyan kell foglalkozni a gyülekezetben a szexuális bűnnel, milyen helye van a házasságon belül a szexualitásnak, mit tegyen, aki kényszerűségből vagy Isten kegyelméből egyedül marad, vagy aki homoszexuális beállítottságú, hogyan fogadhatja be őt a gyülekezet.
Ölelésben. Ahogyan Isten szeretne beölelni minket a vele való szeretetközösségbe.

Illusztráltság: nincs
ISBN: 9632109015
Kiadás éve: 2004
Kiadó: Parakletos Könyvesház
Kötés típusa: puhakötés
Méret: 14,5 x 19,5 cm
Terjedelem: 64 oldal
EAN kód: 9789632109015
Grafikus: Votin Dóra
Szerző: Lovas András
Azonosító: A-031152